5 keer waarom iedereen zal moeten investeren

Geld, een belangrijk middel wat we allemaal nodig hebben. De één heeft er meer van dan de ander maar dat is altijd al zo geweest. Toch willen we allemaal één ding en dat is meer geld. Als je je spaargeld alleen maar op de bank laat staan krijgt dat natuurlijk niet meer waarde. Om meer geld te verdienen zal je eerst ergens je geld in moeten steken. Dat kan je doen door je geld te investeren. Je bent het dan eerst even kwijt maar na een langere periode zal je er meer geld voor terug krijgen. En dat is uiteindelijk je doel. Het maken van meer geld! In dit artikel van Doijer & Kalff geven we je nog meer redenen waarom je zou moeten investeren.

Waarom zou je investeren in je eigen bedrijf?

Als eerst moet je gaan investeren in je eigen bedrijf. Je laat daarmee zien dat je in jezelf gelooft. Je vertrouwt op je eigen bedrijf. En je vertrouwt erop dat je je investering terug gaat verdienen. Ook je klanten zullen dit gaan merken. Als je in jezelf gelooft kan de klant ook in jou gaan geloven.

Als je in je eigen onderneming gaat investeren ga je er alles aan doen om je investering terug te verdienen. Je gaat er hoe dan ook meer aandacht en energie in stoppen. Zo komt je werk op een hoger peil te staan. Ook klanten vinden het belangrijk om te zien dat er aandacht en een hoop energie in een bedrijf word gestopt. Ze krijgen dan meer vertrouwen en weten dan ook dat hun investering in goede handen bij je is.

In jezelf investeren gaat je ook meer ervaring geven. Je gaat dan pas echt ervaren hoe investeren werkt en of het wel relevant is. Ook ga je je klanten beter begrijpen. Daardoor zal je ook meer dienstverlening gaan leveren. Omdat je dus uit eigen ervaring weet hoe belangrijk dit kan zijn.

In jezelf investeren gaat je ook meer overtuiging geven. Misschien denk je wat voor overtuiging dan? Namelijk de overtuiging aan klanten om jouw dienst te kopen. Vaak geven klanten als argument dat ze het te duur vinden en dat ze daarom niet geïnteresseerd zijn. En stiekem begrijp je hun wel maar omdat je uit eigen ervaring weet dat dit wel echt handig is kan je ze overtuigen. Je zal je jezelf dus minder snel uit het veld laten slaan.

Waar kun je allemaal in investeren?

Op deze vraag zijn heel veel antwoorden. Zo kun je in grote bedrijven investeren, maar ook juist in kleine bedrijven. Vaak komen kleine bedrijven met hun plan maar hebben ze geen geld om het plan uit te werken. Je kan ze dan helpen door geld te investeren zodat hun plannen uitgewerkt kunnen worden. Je kunt ook investeren in goud en ook kan je investeren in zilver. Dit is verstandig om te doen aangezien goud en zilver hun waarde behouden. Want dat kan een risico zijn van investeren dat je investering minder waard word.