Geld lenen kan op diverse manieren

Eigenlijk behoren alle soorten leningen gewoon tot de mogelijkheden, behalve dan een hypothecaire lening. Alleen met een negatieve BKR loop je echter de kans dat je aanvraag niet gaat worden goedgekeurd. Een kredietverstrekker kan aan de hand van je BKR codering zien waardoor je deze hebt opgelopen en dit zou dan ook een reden kunnen zijn om je niet goed te gaan keuren. Een aanvraag doen voor een lening staat echter altijd vrij, dus met een aanvraag ben je in ieder geval al niets kwijt. Je krijgt ook altijd al zeer snel te horen of je de lening toegekend krijgt of niet.

In de praktijk blijkt echter dat geld lenen met een BKR codering nog altijd gewoon mogelijk is. Natuurlijk, de mogelijkheden zijn wat beperkter, maar als je geen al te zware codering hebt moet het zeker mogelijk zijn. Je kunt je in ieder geval altijd richten tot een minilening. Dit is namelijk de lening waarbij een codering er vrijwel niets toe doet. De minilening stelt dan ook bijna iedereen in staat om geld te lenen en is hiermee dus een uitstekende optie. Maar een persoonlijke lening of een doorlopend krediet zou ook gewoon met een negatieve BKR kunnen worden afgesloten, mits een kredietverstrekker je geschikt vindt.

Hier is het niet zo dat iedere aanbieder van de minilening niet met de BKR toetsing werkt, maar er zijn aanbieders die dit inderdaad niet doen. Voor een minilening hoeft een BKR toetsing sowieso niet fataal te zijn, want zoals gezegd is juist de minilening uitermate geschikt voor geld lenen met BKR en je hoeft dan ook in feite niet te vrezen voor een eventuele BKR toetsing.

Geld lenen met een minikrediet levert doorgaans niet al te veel problemen op. De risico’s die een kredietverstrekker loopt met het uitlenen van een klein bedrag zijn immers minimaal en dat opent dus deuren. Bij een klein bedrag zou je in dit geval dan moeten denken aan een bedrag dat onder de 1500 euro ligt. Kredietverstrekkers voor hogere leningen worden dan ook geen kredietverstrekker genoemd, maar een intermediair. Dit is een tussenpersoon die voor jou een groot aantal leningen vergelijkt.

Geld lenen met een BKR codering

Het BKR werkt echter met verschillende coderingen en het type BKR codering dat je hebt zal dan ook bepalend kunnen zijn voor het wel of niet geld kunnen lenen. Hoe zwaarder namelijk de codering is die er bij je naam staat, hoe erger ook de betalingsachterstand is of is geweest die je hebt opgelopen. Bij een zware codering zullen je kansen dan ook drastisch lager zijn dan bij een lichte BKR codering. Veel mensen weten echter niet met wat voor BKR codering ze te maken hebben, dus dan is het vooraf ook lastig in te schatten natuurlijk. Een lening aanvragen staat je altijd vrij, dus wanneer je dit hebt gedaan zul je vanzelf horen hoe je ervoor staat.