Aanbieders vergelijken voor het laagste leningspercentage

Wil je een grote aankoop doen,maar heb je niet genoeg geld? Dan is een lening wellicht iets voor jou. Er zijn tegenwoordig heel veel aanbieders op de markt die jou aan een lening op maat kunnen helpen. Je wilt natuurlijk zo goedkoop mogelijk lenen en daarom is het verstandig om eerst lening aanbieders te vergelijken. Je wilt natuurlijk zo goedkoop mogelijk en onder de beste voorwaarden lenen.

Zet ze op een rijtje

De eerste stap naar het vinden van de juiste lening is het vergelijken van kredietverstrekkers. Op internet vind je tal van keurig geordende lijsten waarin kredietverstrekkers met elkaar vergeleken worden.

Hierbij moet je denken aan het rentepercentage, de klantwaardering en andere nuttige informatie. Wil je een meer deskundig advies dan kun je meestal kosteloos en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij verschillende aanbieders.

Het oorspronkelijke rentepercentage wil nog wel eens afwijken van de percentages die worden aangegeven op vergelijkingssites. Let naast de percentages ook op de voorwaarden die een aanbieder stelt en de algehele tevredenheid van huidige klanten ten op zichten van de aanbieder. Je wilt tenslotte tevreden zijn met je uiteindelijke keuze en zo min mogelijk betalen.

Leningen vergelijken

De volgende stap naar het succesvol afsluiten van een lening is nagaan welke leenvorm bij je past. Heb je maar een klein bedrag nodig dat je snel terug kunt betalen, dan is een flitskrediet oftewel een minilening wellicht wat voor jou.

Deze lening sluit je snel en eenvoudig af. Heb je een groter bedrag nodig dan kun je kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Een persoonlijke lening heeft een vast rentepercentage en een vaste looptijd. Deze vorm van lenen biedt de meeste zekerheid omdat je precies weet wat er elke maand uitgaat en wanneer je de lening hebt afgelost.

Wil je wat flexibeler lenen dan is een doorlopend krediet misschien een beter idee. Hierbij kun je boetevrij extra aflossen, maar ook eenmaal gestort geld weer opnemen. Er is geen sprake van een vaste looptijd en een vast rentepercentage. Let bij het vergelijken van kredietverstrekkers dus goed op de voorwaarden en rentepercentages van de verschillende leningen.

Waar je verder op moet letten bij het lenen van geld

Geld lenen kost je meer geld dan een product of dienst uit eigen zak te betalen. Ga dus van tevoren na of je het waard vindt om extra te betalen en of je dat extra bedrag wel kunt missen. De kredietverstrekker zal hier ook op letten door van tevoren jouw financiële situatie onder de loep te nemen.

Je kunt wel tevreden zijn met de aanbieder die je gekozen hebt, maar dat betekend nog niet dat je ook daadwerkelijk een lening krijgt. Als jouw financiën niet op orde zijn dan mogen ze je weigeren voor een lening. Soms doe je er beter aan om een tijd te sparen voor iets wat je graag wilt hebben. Bij andere aankopen, vooral als het gaat om grote aankopen zoals een huis, is een lening vaak wel een goed idee.