Pensioenadvies nodig? Zo vindt u een geschikte adviseur

Heeft u behoefte aan advies van een specialist op het gebied van pensioenen? Met een pensioen bent u verzekerd van een inkomen vanaf het moment dat u de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Als u in Nederland heeft gewerkt of gewoond, dan ontvangt u een AOW-uitkering. Bovenop deze uitkering kunt een aanvullend pensioen ontvangen, die u kunt opbouwen als u als werknemer in dienst bent. Om ervoor te zorgen dat u op uw late dag nog goed kunt leven met een vast inkomen, is het goed om al in een vroeg stadium na te denken over deze oudedagsvoorziening. Samen met een pensioenadviseur kunt u uw mogelijkheden bespreken.

Wanneer schakelt u een pensioenadviseur in?

U kunt een pensioenadviseur om verschillende redenen inschakelen. U heeft vragen over uw eigen pensioensituatie en wilt graag weten wat u kunt doen om meer zekerheid te krijgen. Als uw levenssituatie verandert, heeft u behoefte aan een frisse blik op uw financiële situatie. Denk aan een baanwissel of scheiding die een flinke impact op uw toekomst gaan hebben. Als werkgever kunt u een pensioenadviseur inschakelen, omdat u een pensioenregeling voor uw medewerkers op touw wilt zetten of omdat u denkt dat u misschien (te)veel aan pensioenpremie betaalt.

Wat kunt u van een pensioenadviseur verwachten?

Een goede pensioenadviseur is gecertificeerd volgens de strenge eisen van het AFM. Deze instantie houdt toezicht op de financiële markten. Een pensioenadviseur maakt het complexe onderwerp eenvoudig te begrijpen en wilt u niet alleen vertellen wat hij denkt dat het beste voor u is, maar ook dat u begrijpt waarom dat zo is. Het gaat immers om uw eigen toekomst, dus uw mening staat centraal. Vraagt u advies voor uw onderneming? Dan kan een adviseur u adviseren en begeleiden bij het wijzigen van de pensioenregeling. Samen met uw pensioenadviseur komt u dan tot een ideale oplossing voor u of uw bedrijf.

Een pensioenadviseur raadplegen

Heeft u vragen over uw pensioensituatie of heeft u begeleiding nodig bij het wijzigen van de pensioenregeling van uw bedrijf? Laat u adviseren door een gecertificeerde pensioenadviseur, hij begeleidt u bij het maken van de juiste keuzes voor uw toekomst. Zoekt u een accountant in Aalsmeer die u vragen over uw pensioen kan beantwoorden en u kan begeleiden bij uw financiële administratie. Denk vooraf eens rustig na over welke wensen u heeft en waar uw prioriteiten liggen. Dat maakt het gesprek met uw adviseur gemakkelijker en geeft u ook de mogelijkheid om zelf meer input te geven.