Verschillende leenvormen bij het afsluiten van een lening

Een lening is een lening zal je denken, dat klopt. In alle gevallen leen je geld van een kredietverstrekker. Echter de manier waarop dit gebeurd, de voorwaarden die daarbij gehanteerd worden en de rente die je moet betalen verschilt per partij. Het afsluiten van een lening is werkelijk maatwerk. Wat voor jou een goede lening is, hoeft voor je broer helemaal geen goede optie te zijn.

De looptijd van de lening moet passen bij je leendoel

De reden waarom mensen geld lenen is zeer divers, daar begint het verschil al. Wanneer je geld leent voor een andere auto heb je andere wensen dan wanneer je geld leent voor de verduurzaming van je woning. Van je auto heb je hopelijk een groot aantal jaren plezier maar het afbetalen van je lening voor je auto moet ook weer niet te lang duren. Anders kan het gebeuren dat de gekochte auto al op de schroothoop staat terwijl jij nog aan het afbetalen bent. Wanneer je geld leent voor het plaatsen van zonnepanelen of het isoleren van je woning dan is het niet erg dat je hier een wat langere periode voor moet afbetalen. Je ontvangt ten slotte al direct een besparing op je energierekening en je hebt vele jaren plezier van je aankoop. De looptijd is dus van belang en dient te passen bij je leendoel.

Het maandbedrag moet passen bij je budget

De lening met de kortste looptijd en de laagste rente is de meest goedkope lening. Echter wordt in veel gevallen hierdoor het te betalen maandbedrag ook hoger. Wanneer je het maandbedrag niet kunt betalen dan kom je in de financiƫle problemen. Zorg dus dat je maandbedrag goed is afgestemd op je budget. Vraag jezelf af hoeveel geld je maandelijks overhoudt om je lening netjes te kunnen afbetalen.

Vergelijken loont de moeite

Wanneer je surft naar de website www.leningen.nl dan zie je een vergelijker staan. Door je persoonlijke gegevens in te vullen komt er een lijstje naar voren met de beste kredietverstrekkers voor jouw leendoel en budget. Afhankelijk van je gegevens, kun je de volgende leenvormen zien staan:

  • Persoonlijke lening
  • Zakelijke lening
  • Groene lening
  • Doorlopend krediet lening

Via deze website kun je eenvoudig bij de goedkoopste en beste kredietverstrekker een offerte aanvragen. Let er wel op, wanneer je een uitkering of BKR registratie hebt, of wanneer je niet in Nederland woont, kun je geen lening aanvragen.