Voorkom een executieverkoop van je woning

Van de vele verschillende manieren of redenen om je huis te verkopen is een executieverkoop wel het laatste waar je als huiseigenaar op zit te wachten. Een gedwongen verkoop betekent in veel gevallen namelijk dat je niet het onderste uit de kan haalt. Je onderhandelingspositie is heel anders dan wanneer je op eigen wil je huis in de verkoop zet.

Definitie van een executieverkoop

Een executieverkoop van je woning wil zeggen dat jouw woning gedwongen verkocht wordt. De hypotheek die je hebt afgesloten om je woning te kopen stelt jouw huis vaak als onderpand. Wanneer je niet over de financiĆ«le middelen beschikt om jouw hypotheek te betalen kan de instantie die jouw hypotheek verstrekt jouw huis verkopen, dit valt namelijk binnen hun recht als hypotheekverstrekker. Op deze manier is de hypotheekverstrekker verzekerd van het feit dat zij hun geld krijgen, ongeacht of jij de hypotheek kunt betalen of niet. 

Gang van zaken

Je hoeft uiteraard niet bang te zijn dat de hypotheekverstrekkers direct stappen nemen om jouw woning te verkopen op het moment dat je een maand of twee achterloopt met de aflossing van je hypotheek. Dit is namelijk een behoorlijk drastische maatregel die (gelukkig) niet al te vaak voor komt. Een woning met een executieverkoop brengt gemiddeld genomen vaak zelfs tot 35% minder op dan de getaxeerde marktwaarde. Hier zitten zowel jij als de hypotheekverstrekker niet op te wachten. Ga daarom altijd in gesprek met de hypotheekverstrekkers op het moment dat er zich problemen voordoen. Probeer te overleggen wat de mogelijkheden zijn en maak afspraken over hoe je verder moet gaan. 

Andere mogelijkheid

Het kan zijn dat je er met de hypotheekverstrekker niet uit komt. Het is goed om te weten dat je altijd nog een redmiddel achter de hand hebt. Bagro Vastgoed is als huizenopkoper expert op het gebied van het voorkomen van executieverkopen. Een opkoper als Bagro Vastgoed laat je woning taxeren. Op basis van deze taxatie ontvang je een vrijblijvend bod op je woning en ben je in staat om buiten de schuldeisers om je woning te verkopen op je eigen voorwaarden. Voorkom een executieverkoop met Bagro Vastgoed.