Waarom het in sommige gevallen voordelig is om te leasen

Als ondernemer moet je goed nadenken voordat je financiële beslissingen neemt. Als je bijvoorbeeld een nieuwe auto nodig hebt voor je bedrijfsvoering, moet je beslissen of deze gekocht of geleased moet worden. Als het kopen van een nieuwe auto geen optie is omdat dit je cashflow kan beïnvloeden, is het beter om de auto met een financial lease aan te schaffen. Het leasen van de auto is gunstig voor de financiële situatie van je bedrijf. Door de auto te leasen kan er meer geld worden bespaard. Het fonds kan dus voor andere belangrijkere zaken worden gebruikt. Het fonds kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de onderneming uit te breiden. Hier is een lijst met verschillende voordelen van leasen in plaats van het kopen van een auto.

Leasen is voordeliger

Sommige bedrijven denken misschien dat leasing een langetermijnverbintenis met de leasemaatschappij vereist. Ze denken misschien dat leasing gepaard gaat met dure rente en andere verborgen kosten. Als je er niet zeker van bent, moet je de financial lease berekenen. Je kunt dan weten hoeveel geld je moet uitgeven voor het leasen van de auto. Zelfs als er rente moet worden betaald, zal het niet duurder zijn dan het kopen van de auto. Bovendien moeten ook andere aspecten, zoals de reden van de cashflow, de fiscale reden en andere eigendomskosten in overweging worden genomen. Zo realiseer je je dat het leasen van de auto voordeliger is dan het kopen van een auto als activa. Wanneer besloten is om een ​​auto te kopen, krijg je te maken met andere kosten, waaronder onderhouds- en reparatiekosten.

Gemakkelijk te upgraden

Technologie evolueert zeer snel. Dit zorgt ervoor dat er van tijd tot tijd veel nieuwe auto’s met meer geavanceerde technologie worden uitgebracht. Als je je voertuig consequent wilt upgraden, is leasing de beste optie. Je hoeft je geld niet te investeren om een ​​auto te kopen die na een aantal jaren gebruik verouderd kan zijn. Je kunt in de nieuwste auto rijden met de nieuwste veiligheidsvoorzieningen en technologische vooruitgang. Wanneer de huurovereenkomst is afgelopen, kan deze worden geretourneerd aan de aanbieder. Dan kan een ander automodel worden geleased. Er is geen gedoe bij het verkopen van de gebruikte auto, net zoals bij het kopen van een auto. De waarde van de auto aan het einde van de leaseovereenkomst is helemaal niet iets om je zorgen over te maken. De leasemaatschappij biedt ook veel keuze aan auto’s.Je kunt dus die auto kiezen die het meest de voorkeur heeft zonder na te denken over het geld om het te kopen.

Minder eigendom verantwoordelijkheden

Als je een auto koopt, is dat jouw bezit. Maar wanneer je volledig eigenaar bent van de auto, ben je ook verantwoordelijk voor je vermogen. De reparatie- en onderhoudskosten moeten worden betaald. Sommige leasemaatschappijen dekken meestal de reparatiekosten tijdens de lease. Sommige fabrikanten bieden onderhoud voor meerdere jaren gratis aan. Bovendien hoef je geen belasting te betalen over de volledige prijs van de auto. Dat zijn verschillende financiële voordelen die je kunt behalen als je de auto voor je bedrijf leaset. Je hoeft ook niet veel geld vooraf te betalen. Zo blijft je cashflow goed op peil. Wanneer je een auto leaset, hoef je de lease alleen maandelijks te betalen.