Waarom je je geld moet verzekeren

Kredietverzekeringen dienen als een vorm van bescherming voor het debiteurenbeheer. Het is een vorm van verzekering die beschermt tegen onbetaalde rekeningen. Het belangrijkste doel van een kredietverzekering is om te voorkomen dat wanbetalingen een te ongunstige impact hebben op de liquiditeit van je bedrijf. Met andere woorden, het wordt afgesloten om te voorkomen dat je niet aan je huidige financiƫle verplichtingen kunt voldoen. Daarom verzekeren tegenwoordig steeds meer mensen hun geld. Ze willen veilig zijn voor het geval er iets gebeurt. Als je nieuwsgierig bent naar kredietverzekeringen, volgen hier enkele redenen waarom je je geld zou moeten verzekeren.

Om faillissement van je bedrijf te voorkomen

Onbetaalde schulden kunnen veel kosten veroorzaken in bedrijven met veel grote bestellingen en kleine winstmarges. De levensvatbaarheid van je bedrijf kan hierdoor ernstig worden geschaad. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je onnodig faillissement moet aanvragen als gevolg van onbetaalde facturen en de winstgevendheid van je bedrijf op peil houden. Met een kredietverzekering ben je beschermd tegen dit gevaar. Meestal kan de verzekeraar een kleine kredietwaardigheidscheck uitvoeren voordat hij definitief besluit om je geld te verzekeren. Afhankelijk van de omstandigheid en het type verzekering vergoedt de verzekeraar deze onverwachte kosten geheel of grotendeels. Je bedrijf blijft dus gedurende een bepaalde periode veilig totdat je zelf het geld hebt.

Om je veilig te houden in het geval van calamiteiten

Een kredietnemer kan een kredietverzekering afsluiten, een soort verzekering die een of meer schulden aflost in het geval de kredietnemer overlijdt, arbeidsongeschikt wordt of werkloos wordt. Bij deze calamiteiten kan een kredietverzekering financieel gezien de redding zijn. Het maakt niet uit of je een werknemer of een bedrijfseigenaar bent, er kunnen altijd slechte dingen met je gebeuren. Je rijdt bijvoorbeeld voorzichtig met je auto op de weg, maar een andere bestuurder rijdt onvoorzichtig en botst hard tegen je auto. Door de aanrijding loop je ernstig letsel op waardoor je geruime tijd niet kunt werken. Omdat je niet in staat bent om te werken, krijg je geen volledige betaling of zelfs helemaal geen betaling van je werkplek. Zonder je reguliere salaris kun je je schulden natuurlijk niet betalen. Hier speelt kredietverzekering een rol. Het zorgt voor je schulden totdat je weer op de been bent.

Drie soorten kredietverzekeringen

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is de eerste categorie verzekeringen. Deze vorm van kredietverzekering wordt ook wel een ongevallen- en ziektekostenverzekering genoemd. Het biedt een geldschieter een maandelijks voordeel dat gelijk is aan de minimale maandelijkse betaling van de lening in het geval dat je gehandicapt raakt. Dan is het tweede type kredietverzekering een verzekering tegen werkloosheid. In het geval dat je onvrijwillig werkloos wordt, betaalt dit type verzekering een maandelijkse uitkering aan de geldschieter die gelijk is aan de vereiste minimum betaling op de lening. De laatste vorm van kredietverzekering is de overlijdensverzekering. Als je overlijdt, betaalt dit type levensverzekering eventuele openstaande rekeningen en leningen uit. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het overdragen van je schuld aan je erfgenamen. Met die kredietverzekeringen ben je zorgeloos, ook al heb je veel schulden die je maandelijks moet betalen. Zolang de reden waarom je de schulden niet kunt betalen buiten jouw schuld is, blijft je financiƫle situatie veilig.